Prijswinnende effectiviteit


vOSCH The Brand Guide is een prijswinnend bureau. Zo zijn we 11 keer genomineerd en 3 maal tot winnaar bekroond door Communicatie Club Nederland, zijn we in het bezit van 6 SAN-nominaties, een heus SAN-accent en een nominatie voor de NIMA Marketing Jaarprijs tussen merken als: Rabobank, Philips, Unilever en Albert Heijn. Kennis loont!

Lees meer over onze succesvolle cases

Grootste Successen


Van Bommel vs. Floris van Bommel
vOSCH zorgde voor een verkoopstijging van ruim 400%: van 120.000 naar ruim 600.000 paar schoenen. Het door ons bedachte en geïntroduceerde merk Floris van Bommel is inmiddels verantwoordelijk voor 70% van de omzet. Onze succesvolle internationale campagnes hebben ervoor gezorgd dat de export naar Europese landen hoofdzakelijk bestaat uit Floris van Bommel.

”leesmeer”

Aan het eind van de vorige eeuw verdwenen Nederlandse schoenfabrikanten en Nederlandse schoenmerken massaal door concurrentie uit de lagelonenlanden. Tevens waren landen als Italië beter in staat modische schoenen te ontwikkelen. Van Bommel (de nog enige overgebleven schoenfabrikant) produceerde vooral klassieke herenschoenen op basis van de Engelse schoentraditie. Wij introduceerden het nieuwe merk Floris van Bommel, naast het bestaande Van Bommel label. Dit nieuwe merk produceerde direct onconventionele, kleurrijke schoenen die we nu kennen als sneakers.

”sluiten”


Autotaalglas
Al na één jaar zorgde onze campagne voor een directe omzetstijging van 10% in een dalende markt. Onze herpositionering, campagne en toepassing van neuro advertising zorgde (en zorgt nog steeds) voor een aanzienlijke stijging van de Top of Mind Awareness. We losten het probleem rondom de merknaam op, door de loskoppeling ‘au’.

”leesmeer”

Hierdoor kon er geen verwarring meer met Carglass ontstaan, omdat het au-tje alleen nog gekoppeld kan worden aan Autotaalglas Onze campagne bleek zo effectief dat een succesvolle overname van het merk, door Belron (eigenaar van Carglass), al snel volgde. Autotaalglas had sinds de introductie in 1986 al problemen met de uitspraak van de merknaam. Consumenten konden de naam moeilijk onthouden, omdat deze in verschillende variaties in het brein werd opgeslagen, zoals: Autototaalglas, Autocarglass, Totaalglas tot Carglass (de belangrijkste concurrent). Dit had diverse schadelijke neveneffecten, zoals: consumenten legden vaak contact met het verkeerde bedrijf; e-mails werden vaak verkeerd verstuurd en reclame-uitingen werden regelmatig als een Carglass reclame herkend. vOSCH loste het op door de klemtoon in de uitspraak op ‘au’ te leggen. Zo ontstond au-totaalglas. De au (emotie) werd verbonden aan een sterretje (core business) en totaalglas aan de vervanging van een ruit. Uit metingen kwam een significante verbetering naar voren met betrekking tot het herinneren van de juiste merknaam.

”sluiten”

 

Boretti
vOSCH wist het fornuis te positioneren als een gadget, waardoor mannen kozen voor Boretti. De keuken werd bijzaak. Onze strategie legde de nadruk op de verkoop van Boretti apparatuur, zoals: een luxe rvs koel-vries combinatie, design- afvalbakken en een breed fornuis met grote rvs afzuigkap. De keuken werd er gratis bijgeleverd

”leesmeer”

Boretti dreigde, met zijn mooie Italiaanse luxe fornuizen, een etalagemerk te worden. Boretti werd namelijk in elke keukenformule opgenomen, maar verkocht opvallend slecht. Verkopers stelden vaak, tijdens het offreren, een mooi alternatief voor, zodat de totale keukenprijs aanzienlijk daalde. vOSCH veranderde de doelgroep vrouwen in mannen en toverde het merk om in een mannengadget. Advertising, waaronder een commercial, bracht het forse Italiaanse fornuis tot leven en voorzag het van een diep Maserati motorgeluid.

”sluiten”

 

Capi Europe
Onze strategie richtte zich onder andere op het merkportfoliobeheer, waardoor het budget toereikend werd om één merk bij de consument onder de aandacht te brengen. vOSCH zorgde ervoor dat tuincentra het merk niet zomaar konden inwisselen voor een andere aanbieder.

”leesmeer”

Dankzij onze campagne groeide naamsbekendheid van nihiel naar 50% geholpen naamsbekendheid. Het succes van onze herpositionering en campagne zorgt ervoor dat Capi niet meer produceert in China, maar bouwt aan een eigen productielijn in een nieuw gebouw met een perceeloppervlakte van 38.470 m2 in Tilburg (naast Tesla, Coca-Cola, Coolblue, Fuji en Schenker) en produceert inmiddels voor circa 63 landen wereldwijd. Capi Europe (tot 2012 Capital Ornaments) is producent van met name grote buitenpotten. Onder het merk Capital Ornaments waren 10 merken actief. Er was onvoldoende reclamebudget om deze merken (eigenlijk labels) ieder afzonderlijk te laden, met als resultaat dat de groep als geheel onvoldoende herkenbaar was bij de tussenhandel en bij de consument. Door de lage naamsbekendheid moesten de mooie potten weleens plaats maken voor een andere aanbieder. Ondanks dat het voor Capital Ornaments bekende merken waren, waren deze voor de consument zo goed als merkloos. vOSCH bracht de 10 merken (labels) terug naar één merk genaamd Capi (de eerste letters van de naam Capital Ornaments) en positioneerde de grote buitenpotten door er een grote atletische man (op basis van neurobiologische kennis) als merkassociatie aan te koppelen.

”sluiten”

 

Madonna
Huub zorgde ervoor dat Madonna als popartiest in de perioden 1984, 1985 en 1986 uitgroeide tot een wereldwijd merk. Zijn gedurfde campagnes zetten Madonna neer als icoon en is hierdoor nog steeds één van de meest invloedrijke artiesten.

”leesmeer”

Het is wellicht vermeldenswaardig dat Huub van Osch voor vele bekende artiesten en kunstenaars heeft gewerkt bij Hallmark, waaronder popicoon Madonna. Hallmark was toen onderdeel van het Italiaanse Fininvest en had een licentie op vrijwel alle popartiesten wereldwijd. Hallmark, vooral bekend van de ansichtkaarten, had ook een Leisure divisie waar producten werden ontwikkeld voor de jeugd. Het zogeheten ‘Back to school’ programma omvatte circa 60 producten van schriften, agenda’s, posters tot beach bags. Huub heeft campagnes ontwikkeld voor de platenlabels: Like a Virgin, True blue en Who’s that girl.

”sluiten”